Quiche met rode paprika en geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Quiche met rode paprika en geitenkaas
Stap 1
Snijd de boter en geitenkaas in blokjes.
Stap 2
Hak de knoflook en oregano fijn.
Stap 3
Snijd de paprika's in reepjes.
Stap 4
Meng in een kom de bloem met een snuf zout en schep de blokjes boter erdoor.
Stap 5
Meng met de vingertoppen de boter door de bloem tot het een kruimelig mengsel wordt.
Stap 6
Breek een ei erboven en voeg de eetlepels koud water toe.
Stap 7
Kneed alles met koele hand tot een stevige deegbal.
Stap 8
Verpak de bal in plasticfolie en laat het deeg in de koelkast 20-30 minuten rusten.
Stap 9
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de knoflook zachtjes glazig.
Stap 10
Schep de paprikareepjes erdoor en smoor ze afgedekt in 4-6 minuten zachtjes beetgaar.
Stap 11
Roer van het vuur af de oregano erdoor en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Stap 12
Laat het mengsel afkoelen.
Stap 13
Verwarm de oven op 200°C.
Stap 14
Klop de rest van de eieren los met de slagroom en roer het paprikamengsel erdoor.
Stap 15
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm met het deeg.
Stap 16
Druk de zijkant aan en laat het deeg boven de vorm uitsteken, snijd de bovenrand eventueel mooi recht.
Stap 17
Schenk het eimengsel met paprika erin en druk de stukjes geitenkaas tussen de paprikareepjes.
Stap 18
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 19
Serveer de taart in punten met een groene salade erbij.
