Quiche met groene asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Quiche met groene asperges
Stap 1
Extra nodig: rechthoekige (20 x 30 cm) of vierkante metalen bakblik (25 x 25 cm) en een groot stuk bakpapier.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Snijd de houtachtig uiteinden zo af, dat alle asperges even lang zijn.
Stap 4
Schil met een dunschiller alleen de harde onderkanten van de asperges.
Stap 5
Kook de asperges in een hapjespan met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar.
Stap 6
Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Stap 7
Bekleed het bakblik eerst met bakpapier, dat mag aan alle kanten rommelig uitsteken.
Stap 8
Leg plakjes bladerdeeg op de bodem en maak een opstaande rand van vier cm hoog.
Stap 9
Spreid de plakjes ham uit op de bodem.
Stap 10
Klop in een kom de eieren los met slagroom, wat nootmuskaat en versgemalen peper.
Stap 11
Roer de geraspte kaas erdoor.
Stap 12
Schenk dit mengsel in de taartbodem.
Stap 13
Leg de asperges in de vorm, met kopjes zowel naar links als naar rechts.
Stap 14
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in een half uur goudbruin en gaar.
Stap 15
Laat de aspergetaart een paar minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de vorm.
Stap 16
Leg de taart met bakpapier eronder op een grote plank.
Stap 17
Serveer in stukken.
Stap 18
Lekker met een tomatensalade.
