Quiche met courgette en blauwe kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Quiche met courgette en blauwe kaas
Stap 1
Meng in een kom de bloem met wat zout, de blokjes boter, de eidooier en het water en kneed alles met koele handen snel tot een homogeen deeg.
Stap 2
Voeg eventueel nog iets meer water toe als het te kruimelig blijft.
Stap 3
Vorm een deegbal en laat deze verpakt in huishoudfolie in de koelkast een half uur rusten.
Stap 4
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne ronde lap van dertig cm doorsnee.
Stap 5
Leg deze in de vorm en druk hem aan de rand goed aan.
Stap 6
Laat de taartbodem nog een kwartier in de koelkast rusten en verwarm intussen oven voor op 190°C.
Stap 7
Snijd de steel en bloemaanzet van de courgettes en snijd de courgettes in de lengte elk in acht parten.
Stap 8
Bestrijk de parten met wat olijfolie en bak ze in een grillpan tot ze zacht worden en mooi bruine strepen hebben.
Stap 9
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een steelpan en bak de plakjes knoflook zachtjes tot ze beginnen te kleuren.
Stap 10
Klop de eieren los met yoghurt, geraspte kaas en wat versgemalen peper.
Stap 11
Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
Stap 12
Leg de courgetterepen er naast elkaar in met de schil schuin naar boven.
Stap 13
Snij de schimmelkaas in blokjes.
Stap 14
Verdeel de knoflook, de schimmelkaas en oregano erover.
Stap 15
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
