Quiche met bloemkool, ui en camembert
Ingrediënten
Bereidingswijze Quiche met bloemkool, ui en camembert
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de ontdooide bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot bloemkoolrijst. Schep in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Hak of maal 50 gr amandelschaafsel fijn. Meng de bloemkool met het ei, amandelkruim en de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de quichevorm. Bak 15 minuten in de oven.
Stap 2
Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien met de tijm 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en bak nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de camembert in plakjes. Verdeel de uien over de bloemkoolbodem en beleg met de plakjes camembert bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak nog 10-15 minuten in de oven.