Quiche Lorraine
Ingrediënten
Bereidingswijze Quiche Lorraine
Stap 1
Vet een lage taartvorm van 26-28 cm.
Stap 2
in.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 4
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met een beetje bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
Stap 5
Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan.
Stap 6
Vouw het uitstekende deeg op hoogte van de bovenrand naar binnen.
Stap 7
Snijd de kaas in dunne plakjes.
Stap 8
Spreid de helft van de plakjes spek op de taartbodem uit.
Stap 9
Leg hierop een laag van plakjes kaas en hierop weer een laag van plakjes spek.
Stap 10
Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Stap 11
Schenk dit mengsel in de taartbodem.
Stap 12
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Stap 13
Serveer de quiche warm of lauwwarm in punten.
