Quesadilla’s met pulled chicken en kidneybonen
Ingrediënten
Bereidingswijze Quesadilla’s met pulled chicken en kidneybonen
Stap 1
Verhit de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Trek de gerookte kipfilets met 2 vorken in rafels.
Stap 2
Doe de kidneybonen met de saus in een kom en prak grof met een stamper of een vork. Roer de tomatenpuree en uitgelekte maiskorrels erdoor en breng indien nodig verder op smaak met wat zout.
Stap 3
Laat de jalapeno’s uitlekken en snijd ze fijn. Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
Stap 4
Bestrijk 4 tortilla’s met een beetje olijfolie en leg ze met de geoliede kant naar beneden op de beklede bakplaten. Verdeel het kidneybonenmengsel over de 4 tortilla’s en spreid het op elke tortilla gelijkmatig uit.
Stap 5
Verdeel de pulled chicken en de jalapeño’s erover. Strooi de lente-ui en geraspte kaas erop.
Stap 6
Leg de 4 overige tortilla’s erop en bestrijk ze aan de bovenkant met wat olie. Bak de quesadilla’s 10-12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten.
Stap 7
Serveer in punten met de zure room en extra jalapeño’s.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 bakplaten bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie775 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten64 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
