Pulled chicken met rijst en boontjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pulled chicken met rijst en boontjes
Stap 1
Pureer in een keuken machine de ingrediënten voor de boemboe.
Stap 2
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de kip goudbruin. Schep de kip uit de pan.
Stap 3
Fruit de boemboe met de tomatenpuree 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de bouillon, ketjap, chilisaus, limoensap en gembersiroop toe en meng tot een saus. Leg de kip erin en stoof afgedekt circa 25 minuten, tot de kip gaar is.
Stap 4
Kook intussen de rijst en de sperziebonen. Houd 200 gram gekookte rijst en 250 gram sperziebonen apart voor dag 2.
Stap 5
Neem de kip uit de pan en trek het vlees uit elkaar met 2 vorken. Houd een derde van de kip apart voor dag 2.
Stap 6
Schep de rest van de kip door de saus in de braadpan en serveer met de rijst en boontjes. Bestrooi met koriander en pinda's.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie900 kcal
- Eiwit59 g
- Koolhydraten94 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
