Provençaalse visstoof
Ingrediënten
Bereidingswijze Provençaalse visstoof
Stap 1
Verhit de boter in een hapjes- of braadpan op een middelhoge stand. Bak de ui, rozemarijn en wat zout 5 min. Snijd intussen de sperzieboontjes in 3 gelijke stukjes.
Stap 2
Voeg de courgette en knoflook toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Roer de bloem erdoor en laat in ca. 2 min. garen. Voeg de sperziebonen, tijm, bouillon en room toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat op een lage stand met het deksel op de pan 10 min. stoven. Roer af en toe.
Stap 3
Kook intussen de rijst. Pureer de walnoten, peterselie, olie en azijn tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Bestrooi de pangasius met zout en peper en voeg toe aan de stoof. Laat nog ca. 3 min. stoven tot de vis net gaar is. Bestrooi de stoof met de garnalen en serveer met de rijst en walnotensaus.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie822 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten62 g
- Vet48 gWaarvan verzadigd16 g