Provençaalse traybake
Ingrediënten
Bereidingswijze Provençaalse traybake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst in 8 minuten gaar.
Stap 2
Pel intussen de ui en snijd in dunne ringen. Verdeel de uienringen over de bakplaat en schep om met 2 el olie. Ris er de blaadjes van 3 takjes tijm over.
Stap 3
Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bak de uienringen in 5 minuten zacht in de oven.
Stap 4
Snijd intussen de courgette, aubergine en trostomaten in plakjes van 0,5 cm. Halveer de plakjes geitenkaas tot dunnere plakjes.
Stap 5
Giet de rijst af. Schep de rijst op de uien op de bakplaat. Leg om-en-om de courgette, aubergine, tomaat en geitenkaas dakpansgewijs over de bakplaat.
Stap 6
Ris er de blaadjes van 4 takjes tijm boven, verdeel de olijven over de groente en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Bak de Provençaalse traybake in 25 - 30 minuten gaar in de oven.