Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Provençaalse stoofschotel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Provençaalse stoofschotel
Stap 1
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en zet deze apart.
Stap 2
Bestrooi het vlees met zout en peper en haal het door de bloem. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het sukadevlees rondom bruin.
Stap 3
Giet de marinade, de rest van de wijn en de bouillon erbij en voeg de gesnipperde uien toe. Stoof afgedekt zachtjes 2 uur.
Stap 4
Voeg de tomaten met sap, de aardappels, wortel, champignons en tijm toe en stoof nog circa 30 minuten.
Stap 5
Verwijder de takjes tijm. Voeg vlak voor het serveren de olijven toe aan de stoofschotel. Lekker met bruin stokbrood.