Preistamppot met kerrie-eitjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Preistamppot met kerrie-eitjes
Stap 1
Kook de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud stromend water en pel. Schil de aardappelen en kook in gezouten water in 20 minuten gaar. Giet af.
Stap 2
Snijd intussen de prei in ringen en was grondig. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de prei met ½ bouillonblokje en ½ tl massala in 3 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en schep uit de wok.
Stap 3
Verhit de rest van de olie en bak de eieren rondom goudbruin. Schep uit de pan op een bord. Fruit de ui in de achtergebleven olie 3 minuten. Voeg de knoflook, tomatenpuree en de rest van de massala toe en bak 1 minuut mee. Voeg 250 ml water en de rest van het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Stap 4
Stamp de aardappelen met de prei en de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout. En serveer met de kerrie eitjes en de saus.
