Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Potjiekos
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Potjiekos
Stap 1
Bestrooi de riblappen met bloem en bestrooi met de kerrie, komijn, zout en peper. Verhit de helft van de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees lichtbruin. Schep uit de pan en houd apart.
Stap 2
Verhit de rest van de olie in het bakvet en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de wortel, aardappel, champignons, rode peper en korianderpoeder toe en bak 2 minuten mee.
Stap 3
Voeg het vlees, de tomatenblokjes met sap, bonen, basterdsuiker en wijn toe. Giet een scheutje water erbij tot alles net onder staat en stoof zachtjes minimaal 2 uur, tot het vlees zacht is. Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie700 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten36 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd13 g