Portugese stoofpot met vis - caldeirada
Ingrediënten
Bereidingswijze Portugese stoofpot met vis - caldeirada
Stap 1
Snijd de tomaten in stukjes, de uien in dunnen partjes, de tenen knoflook in plakjes en hak de peterselie grof. Verdeel tomaat, ui, knoflook en peterselie in de hapjespan, steek de laurierblaadjes ertussen. Strooi er wat (zee)zout en versgemalen peper over en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Verwarm het geheel 6-8 minuten op half hoog vuur tot het een saus begint te worden.
Stap 2
Snijd intussen de kabeljauw en pangasius in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes. Leg de kabeljauw, pangasius en garnalen in de saus en dek het geheel af met plakjes aardappel. Strooi er wat zout en peper over en druppel er nog wat olijfolie over.
Stap 3
Zet het deksel op de pan en stoof alles in 20-25 minuten zachtjes gaar. Leg de sneden brood in diepe borden en schep de groenten en vis met het stoofvocht erop.