Portugese pastel de nata
Ingrediënten
Bereidingswijze Portugese pastel de nata
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de plasticvelletjes tussen de plakjes bladerdeeg. Leg de plakjes op een met bloem bestoven werkblad op elkaar en rol uit tot een lap.
Stap 2
Rol de lap op tot een worst en snijd in 12 gelijke stukjes. Rol elk stukje uit tot een cirkel van circa 12 cm Ø. Bekleed hiermee de holtes van de muffinvorm. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 3
Splits de eieren en bewaar de eidooiers. Schil de citroen. Meng voor de custardvulling 25 ml melk met de bloem in een ruime kom tot een glad papje.
Stap 4
Breng de rest van de melk met het vanille-extract en een reep citroenschil in een steelpan aan de kook en draai het vuur uit.
Stap 5
Verwijder de citroenschil en schenk de warme melk al roerend met een garde bij het bloempapje. Voeg de eidooiers toe en schenk terug in de pan.
Stap 6
Verwarm al roerend 3 minuten op laag vuur tot een glad mengsel.
Stap 7
Neem de pan van het vuur en meng de stroop en slagroom erdoor. Verdeel de custard over de deegbakjes en bak in 15 - 20 minuten goudbruin en gaar.
Stap 8
De custard mag donker kleuren, dit hoort zo. Serveer op kamertemperatuur met een snufje kaneel.