Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Portugees stoofpotje uit Alentejo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Portugees stoofpotje uit Alentejo
Stap 1
Schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade en dep het vlees droog. Verwijder de laurierblaadjes en de knoflook.
Stap 2
Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees hierin goudbruin en schep het uit de pan.
Stap 3
Giet de marinade in de pan en kook deze in tot er circa 3/4 van over is. Schenk dit vocht over het vlees.
Stap 4
Hak de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
Stap 5
Voeg de wortel, tomaten, chilipoeder en het vlees met het vocht toe en stoof zachtjes 25-30 minuten.
Stap 6
Bestrooi het gerecht met peterselie en garneer met citroen. Serveer het stokbrood erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie650 kcal
- Eiwit65 g
- Koolhydraten43 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd4 g