Pompoentaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoentaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Snij de pompoen in blokjes.
Stap 4
Hak de knoflook en oregano fijn.
Stap 5
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
Stap 6
Schep de blokjes pompoen met de specerijen en oregano erdoor.
Stap 7
Maal er wat zout en peper boven en bak de blokjes pompoen al omscheppend in 5 minuten beetgaar.
Stap 8
Klop de eieren los met de yoghurt en wat zout en peper.
Stap 9
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en leg ze daarna op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde deeglap van 30 cm.
Stap 10
Bekleed de taartvorm met het deeg en verdeel het eimengsel over de bodem.
Stap 11
Schep het pompoenmengsel erin.
Stap 12
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Stap 13
Lekker met een groene salade.
