Pompoenstamppot uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoenstamppot uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
Stap 3
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 4
Snijd de pompoen in parten van 3 cm breed en haal de pitten eruit. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Verdeel de pompoen en aardappel in de braadslede.
Stap 5
Schep de knoflookplakjes, Italiaanse kruiden, wat zout, versgemalen zwarte peper en de helft van de olijfolie erdoor.
Stap 6
Dek het geheel af met een stuk aluminium folie.
Stap 7
Schuif de braadslede in de oven en rooster de pompoen en aardappel in 25-30 minuten lichtbruin en gaar. Schep af en toe om.
Stap 8
Bestrooi de karbonades met zout en peper en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Bak de karbonades in een grillpan op matig hoog vuur in 15-20 minuten bruin en gaar.
Stap 9
Serveer de stamppot met een karbonade ernaast.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie515 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten33 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd8 g