Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoensoufflé
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoensoufflé
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
Stap 3
Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee.
Stap 4
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
Stap 5
Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom.
Stap 6
Pureer de pompoen en laat afkoelen.
Stap 7
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stap 8
Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree.
Stap 9
Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen.
Stap 10
Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
Stap 11
Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct.
Stap 12
Lekker met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 glazen potten
- - 8 souffléschaaltjes
Voedingswaarden
- Energie90 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten2 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd3 g
