Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoensoep met knoflookbrood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoensoep met knoflookbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en 1 teentje knoflook glazig. Voeg de pompoen toe en genoeg bouillon zodat alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen helemaal zacht is.
Stap 2
Meng intussen de boter met de overige knoflook, de peterselie, zout en peper. Snijd het stokbrood in de lengte in, maar zorg dat je het brood niet doormidden snijdt. Verdeel het botermengsel over de opening van het brood, leg op de bakplaat en bak in de oven in 10-12 minuten goudbruin.
Stap 3
Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over borden en verkruimel de kaas erover. Serveer met een stuk knoflookbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten41 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd22 g