Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
Stap 3
Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
Stap 4
Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
Stap 5
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de pompoen circa 20 minuten zacht koken met het deksel op de pan.
Stap 6
Maak intussen de kaaskrokantjes.
Stap 7
Meng de kaas met de rozemarijn en een snuf peper.
Stap 8
Schep kleine bergjes met wat tussenruimte op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Stap 9
Laat de krokantjes op de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn.
Stap 10
Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met zout en peper.
Stap 11
Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi de soep met de bieslook.
Stap 12
Serveer de kaaskrokantjes erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten6 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g
