Pompoenroomkaasijsjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoenroomkaasijsjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175˚C. Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de draderige zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
Stap 2
Verdeel de pompoen over de bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten tot de pompoen zacht en gaar is. Laat afkoelen.
Stap 3
Meng in een hoge maatbeker de kaneel met honing, roomkaas, melk en het een theelepel sap van de citroen. Snijd de afgekoelde pompoen in stukjes en voeg toe aan het roomkaasmengsel. Mix met een staafmixer tot een gladde egale massa.
Stap 4
Vul de ijsjesvormen met het pompoenmengsel en steek de stokjes erin. Plaats voor minimaal 3 uur in de vriezer.
Stap 5
Hak de chocolade grof. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan kokend water en voeg de zonnebloemolie hieraan toe. Neem de kom uit de pan.
Stap 6
Plaats de bevroren ijsvormpjes voor ongeveer 5 seconden in lauw water om los te komen van de vorm. Doop de bevroren ijsjes kort in de gesmolten chocolade. Schep indien nodig met een lepel wat chocolade over het ijs. Wacht enkele seconden en plaats op een bord met bakpapier.
Stap 7
Bewaar de ijsjes in een goed afsluitbare bak en serveer direct uit de vriezer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie271 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten15 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd11 g