Pompoenrisotto met krokant spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoenrisotto met krokant spek
Stap 1
Ris de blaadjes van de tijm. Verwijder de schil van de pompoen en verwijder de pitten, snijd de pompoen in blokjes van 1 cm. Snijd de paddenstoelenmix grof. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Stap 2
Breng een pan met water aan de kook en kook de helft van de pompoen in 10 minuten gaar. Giet af en stamp tot puree.
Stap 3
Meng de puree met 700 ml kokend water en de groentebouillontabletten zodat er een pompoenbouillon ontstaat.
Stap 4
Verhit een pan met 4 el olijfolie en bak de risottorijst en de helft van de tijm glazig. Blus de risotto af met 1/3 van de pompoenbouillon en roer door.
Stap 5
Laat de pompoenrisotto 25 minuten zachtjes koken en voeg in delen de rest van de pompoenbouillon toe.
Stap 6
Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak het spek krokant. Haal het spek uit de pan en bak de rest van de pompoen en paddenstoelenmix in de pan. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Roer de crème fraîche en Parmezaanse kaas door de risotto. Verdeel de risotto, het champignon-pompoenmengsel en spek over de borden. Garneer met de rest van de tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie429 kcal
- Eiwit20.9 g
- Koolhydraten22.6 g
- Vet27.6 gWaarvan verzadigd12.7 g