Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoenparten met rode wijndressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoenparten met rode wijndressing
Stap 1
Hak de noten grof. Verwarm de oven voor op 225°c. Snijd de pompoen in parten van 3-4 cm breed en verwijder de pitten en draadjes. Klop in een steelpan de wijn, siroop, koekkruiden, tijm en wat zout door elkaar. Kook dit mengsel 5 minuten zachtjes in. Roer daarna de olijfolie erdoor.
Stap 2
Zet de pompoenparten rechtop op de bakplaat. Schenk de helft of driekwart van het wijnmengsel erover. Strooi de noten erover.
Stap 3
Rooster de pompoen in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Serveer de pompoenparten met quinoa en een groene herfstsalade. Serveer de rest van de saus in een kannetje erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten12 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd3 g