Pompoenpannenkoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoenpannenkoekjes
Stap 1
Kook de pompoen in water in 10 minuten gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
Stap 2
Doe de pannenkoekenmix, melk, eieren, pompoenpuree en 2 el zonnebloemolie in een beslagkom en klop met een handmixer tot een luchtig beslag.
Stap 3
Voeg de ¾ van de chocolate chips toe en meng erdoor. Verhit ½ el olie in een koekenpan en schep twee hoopjes beslag in de pan.
Stap 4
Duw met de achterkant van een lepel plat tot een cirkel van circa 10 cm Ø.
Stap 5
Bak de pannenkoekjes in circa 3 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak er zo nog 10. Houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.
Stap 6
Maak een grote stapel van de pannenkoekjes en versier ze met de rest van de chocolate chips en de schenkstroop.
Stap 7
Lekker met Griekse yoghurt of slagroom.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie581 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten67 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd8 g