Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoenlasagne
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoenlasagne
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en fruit hierin de rode ui glazig. Voeg de pompoen toe en bak afgedekt in circa 15 minuten beetgaar en goudbruin. Roer af en toe door.
Stap 2
Giet de wijn erbij en breng op middelhoge stand aan de kook. Stamp de helft van het pompoenmengsel grof met de ricotta, melk en rode peper. Voeg de rest van het pompoenmengsel toe en roer kort door.
Stap 3
Verdeel een kwart van het pompoenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Maak een laag van 3 lasagnebladen erop en herhaal dit. Eindig met een laag van het pompoenmengsel en bestrooi met de geitenkaas. Bak de lasagne circa 35 minuten in de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie630 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten44 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd21 g