Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoencurry met sperziebonen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoencurry met sperziebonen
Stap 1
Verwijder de pitten uit de pompoen.
Stap 2
Snijd de pompoen in stukken van drie cm.
Stap 3
Snipper de ui grof.
Stap 4
Hak de knoflook fijn.
Stap 5
Maak de sperziebonen schoon en halveer deze.
Stap 6
Verwarm de olie in de wok en bak de pompoen, ui en knoflook met kerriepoeder al omscheppend twee minuten.
Stap 7
Schenk de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng al roerend aan de kook.
Stap 8
Smoor de pompoen in tien tot twaalf minuten zachtjes gaar.
Stap 9
Kook intussen de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met wat zout in acht tot tien minuten beetgaar.
Stap 10
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
Stap 11
Zo blijven de bonen mooi groen.
Stap 12
Schep de sperziebonen door de curry en warm nog even mee.
Stap 13
Strooi de cashewnoten erover.