Pompoenballetjes met noten en feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoenballetjes met noten en feta
Stap 1
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 25 minuten in de oven op 200ºC. Laat afkoelen.
Stap 2
Maal 75 gram gemengde ongezouten noten fijn in een keukenmachine. Voeg de pompoen toe, meng goed en schep het mengsel in een kom. Hak 75 gram gemengde ongezouten noten grof en voeg toe. Voeg de kurkuma, komijnpoeder, peterselie en feta toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Maak 8 balletjes van het mengsel en laat minimaal 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast. Is het mengsel te vochtig, voeg dan wat bloem of extra noten toe.
Stap 4
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 8 minuten goudbruin. Keer regelmatig. Bestrooi met peterselie en feta.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - keukenmachine