Pompoen-kaasbroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoen-kaasbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokken van 3 cm.
Stap 2
Leg op een met bakpapier beklede pakplaat en besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Rooster in 20 minuten gaar in de oven.
Stap 3
Neem de pompoen uit de oven en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Laat iets afkoelen.
Stap 4
Halveer ondertussen de plakjes bladerdeeg en plak steeds twee helften met de korte kant aan elkaar. Beleg de plakken achtereenvolgens met de pesto, 3 el pompoenpuree, vers gemalen peper en twee derde 2/3 van de kaas.
Stap 5
Rol de plakken losjes op tot langwerpige pakketjes van circa 8 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - 2 vellen bakpapier
Voedingswaarden
- Energie469 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten22 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd9 g