Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoen Hasselback
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoen Hasselback
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de pitten en draden. Als de schil erg houtachtig is, schaaf deze dan met een dunschiller af. Leg de pompoenhelften met de bolle kant naar boven op de bakplaat en snijd ze tot ½ cm van de onderkant in de breedte in dunne plakjes. Bewaar de helften tot gebruik afgedekt met plasticfolie.
Stap 2
Meng in een kommetje paprikapoeder, kaneel en versgemalen zwarte peper met olijfolie en bestrijk de pompoen hier royaal mee. Maal er ook wat zeezout boven. Steek hier en daar takjes rozemarijn en tijm tussen de plakjes.
Stap 3
Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer de halve pompoenen op een grote plank.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie175 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten5 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
