Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pomodori e melanzane alla parmigiana
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pomodori e melanzane alla parmigiana
Stap 1
Verhit steeds een laagje olijfolie in een hapjespan en bak de plakken aubergine in porties om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng 4 eetlepels olijfolie met de kruiden en knoflook. Leg een laag tomatenplakken op de bodem van de ovenschaal en maal zout en peper erover. Bestrijk met de kruidenolie.
Stap 3
Leg hierop een laag gebakken aubergine en een laag mozzarella. Maal wat peper over de mozzarella en vervolg met een laag tomaten. Maal weer zout en peper erover en bestrijk met de kruidenolie. Vervolg met lagen aubergine, mozzarella en tomaat tot alle groenten op zijn.
Stap 4
Eindig met een laag tomaten en kruidenolie. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak in de oven in 30-40 minuten goudbruin.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie830 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten19 g
- Vet65 gWaarvan verzadigd24 g
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)