Pommes Duchesse met pompoen
Ingrediënten
Bereidingswijze Pommes Duchesse met pompoen
Stap 1
Schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar in water met zout.
Stap 2
Giet de aardappelen af en druk de aardappelen met een houten lepel door een bolzeef of vergiet.
Stap 3
Schep om met 25 gr boter, de eieren, het kerriepoeder en een eetlepel Italiaanse kruiden. Meng tot een gladde puree. Meng de bloem en de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de hot pepper sauce naar smaak toe.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes. Pers de knoflook uit boven de pompoen en schep om met de rest van de Italiaanse kruiden.
Stap 5
Verdeel de pompoen over de bakplaat met bakpapier, besprenkel met hot sauce en verdeel de rest van de boter erover. Rooster de pompoen 20 minuten in de oven.
Stap 6
Schep het aardappelmengsel in de spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit toefjes puree op de bakplaat met bakpapier. Laat de puree indien nodig iets opstijven in de koelkast.
Stap 7
Bak de pommes duchesse in ongeveer 20 minuten goudbruin en stevig. Serveer de pompoen erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - Bolzeef
- - spuitzak
- - bakplaat
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie347 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten34 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd10 g