Pommes Anna
Ingrediënten
Bereidingswijze Pommes Anna
Stap 1
Schaaf of snijd de aardappels in heel dunne plakjes. Spoel onder koud water en dep droog. Smelt 125 gram boter. Giet voorzichtig de heldere boter eraf en gooi de witte melkdeeltjes weg.
Stap 2
Verhit een ovenvaste koekenpan op middelhoge stand. Voeg 3 eetlepels van de boter toe en leg een laag aardappelplakjes net overlappend erin. Bestrijk met een beetje boter en beleg met weer een laag aardappelplakjes. Herhaal tot alle aardappel op is. Bak circa 10 minuten op middelhoge stand. Schud de pan na 5 minuten en na 8 minuten kort.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk een laag aluminiumfolie met de rest van de boter en leg met de besmeerde kant naar onder op de aardappels. Zet de pan in de oven en bak circa 20 minuten. Verwijder het folie en duw de aardappelkoek aan met een spatel. Bak onafgedekt 20 minuten verder.
Stap 4
Laat 10 minuten rusten, leg een groot bord of snijplank op de pan en draai om. Snijd de pommes Anna in puntjes. Lekker met gegrilde kip en een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste koekenpan
- - aluminiumfolie