Plantaardige zalmspiesjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Plantaardige zalmspiesjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg de houten spiesjes in een bak met water.
Stap 2
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Snijd de zalmfilet in blokjes. Meng de zalmblokjes met de teriyakisaus en rijg ze aan de voorgeweekte prikkers. Plaats de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
Stap 4
Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de paksoi in de lengte doormidden en kook deze 1 minuut, tot de paksoi wat zachter is. Giet af en houdt de paksoi apart.
Stap 5
Hak de knoflook fijn. Rasp de limoen en pers de vrucht uit. Meng dit samen met de sojasaus, rijstazijn en bruine suiker tot een dressing.
Stap 6
Snijd de rode peper en bosui in fijne ringetjes, hak de koriander fijn en halveer de cherrytomaten. Voeg de gekookte noedels en geblancheerde paksoi toe en meng dit goed door elkaar.
Stap 7
Serveer de spiesjes op een bedje van noedelsalade en besprenkel het gerecht met geroosterd sesamzaad.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 houten spiesjes
Voedingswaarden
- Energie636 kcal
- Eiwit25.7 g
- Koolhydraten88.7 g
- Vet17.6 gWaarvan verzadigd2.2 g
Trefwoorden
