Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Plaattaart van witlof en Gorgonzola
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Plaattaart van witlof en Gorgonzola
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stap 2
Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier. Vorm daarop een groot vierkant van de plakken bladerdeeg door de plakken onderling een halve centimeter te laten overlappen en aan te drukken.
Stap 3
Snijd van alle kanten een centimeter af en leg deze op de nieuw ontstane rand. Druk stevig aan.
Stap 4
Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de witlof in de lengte in kwarten. Verwijder de kern en snijd de kwarten diagonaal doormidden.
Stap 5
Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche en bestrooi met de geraspte kaas, abrikozen, in blokjes gesneden Gorgonzola en witlof. Bestrijk de opstaande randen met melk.
Stap 6
Bak de plaattaart in circa 20 minuten goudbruin in de oven. Serveer met een winterse salade.
