Plaattaart met lentegroenten en gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Plaattaart met lentegroenten en gerookte zalm
Stap 1
Pers de knoflook fijn en knip de bieslook fijn. Verwarm de oven tot 200°C. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
Stap 2
Klap de buitenste rand van het bladerdeeg rondom 2 cm om en druk een beetje aan, zodat de plaattaart een randje krijgt. Prik het deeg over het hele oppervlak (niet de randjes) meermaals in met een vork.
Stap 3
Bak de bladerdeegbodem in 15-20 minuten in de oven goudbruin. Laat de bodem afkoelen en meng intussen de crème fraîche met de knoflook, bieslook, zout en peper.
Stap 4
Blancheer de erwtjes, tuinbonen en peultjes circa 2 minuten in kokend water. Giet de groenten af en doe ze direct in een kom koud water liefst met ijsklontjes. Zo blijven ze mooi groen.
Stap 5
Laat de afgekoelde groenten uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Verwarm de oven opnieuw tot 180°C (of laat tussendoor aanstaan). Duw het bladerdeeg binnen de randen iets naar beneden en bestrijk met de crème fraîche.
Stap 6
Verdeel de zalmsnippers erover en beleg met de lentegroenten. Bak nog 5-10 minuten, tot de plaattaart opgewarmd is. Serveer bestrooid met zout en peper uit de molen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten35 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
