Plaattaart met boeren achterham
Ingrediënten
Bereidingswijze Plaattaart met boeren achterham
Stap 1
Meng de bloem in een kom met gist, het zout, olijfolie en het lauwwarme water tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg op het werkvlak 5-10 minuten door tot het soepel en elastisch is.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg in de kom afgedekt met plasticfolie op een warme plaats 45 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Druk het deeg in het bakblik met bakpapier uit tot een dunne lap van 30 x 40 cm.
Stap 3
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de bladpeterselie fijn en snijd de rode paprika in kleine blokjes. Snijd de achterham in repen van 2 cm breed.
Stap 4
Meng de zure room met bosui, peterselie en paprika en strijk dit mengsel over de deegbodem uit. Verdeel de repen ham en de geraspte kaas erover. Bak de plaattaart in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat (30 x 40 cm)
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie725 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten77 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd15 g