Plaattaart met bietenhumus en witte asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Plaattaart met bietenhumus en witte asperges
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges met een dunschiller rondom vanaf het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de roosjes in de lengte.
Stap 2
Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar, dit is afhankelijk van de dikte van de asperges. Voeg de laatste 3 minuten de broccoli toe. Giet de groenten af, laat goed uitlekken en schep om met de olijfolie.
Stap 3
Rol het pizzadeeg uit. Bestrijk met de humus en beleg met de asperges en broccoli. Bak in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar.
Stap 4
Kook ondertussen de eieren 6 minuten, laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in kwarten. Snijd de bieslook fijn.
Stap 5
Neem de plaattaart uit de oven, verdeel de eieren en bieslook erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de veldsla en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie545 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten45 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd5 g