Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pizzettes met gegrilde paprika en basilicum-aioli
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pizzettes met gegrilde paprika en basilicum-aioli
Stap 1
Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van het zout, de bloem, gist, het handwarme water en de olie een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg plakt. Laat het deeg in de kom afgedekt met vershoudfolie 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Stap 2
Pureer intussen de aioli met 2 takjes basilicum tot een gladde basilicum-aioli met de staafmixer.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 240ºC. Rol van het deeg 4 kleine pizza's (pizzettes) en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Beleg ze met de gegrilde paprika en mozzarella.
Stap 4
Bak de pizzettes in de voorverwarmde oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Garneer ze uit de oven met de basilicum-aioli en de blaadjes van het laatste takje basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - mixer met deeghaken
- - vershoudfolie
- - staafmixer
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie326 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten38 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd14 g