Pizza Sicilia met gehakt, kappertjes en olijven
Ingrediënten
Bereidingswijze Pizza Sicilia met gehakt, kappertjes en olijven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C met een ovenplaat erin.
Stap 2
Verwarm een koekenpan op het hoogste vuur.
Stap 3
Bak het gehakt 3 à 5 minuten aan met de olie zodat al het vocht verdampt.
Stap 4
Zet het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Hak ondertussen de knoflook fijn, meng de helft ervan met de oregano en pizzasaus.
Stap 6
Hak de ansjovis en meng met het gehakt en de andere helft van de knoflook.
Stap 7
Laat de olijven en kappertjes samen uitlekken.
Stap 8
Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Stap 9
Rol het pizzadeeg uit met behulp van het meegerolde bakpapier.
Stap 10
Bestrijk het deeg met de saus, laat 1 cm van de rand vrij.
Stap 11
Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza.
Stap 12
Verdeel het gehakt over de pizza en besprenkel met de paprika, olijven en kappertjes.
Stap 13
Haal de hete ovenplaat uit de oven.
Stap 14
Leg de pizza inclusief bakpapier op de plaat.
Stap 15
Bak 10 à 12 minuten in de oven tot de onderkant begint te kleuren.
