Pizza Margherita
Ingrediënten
Bereidingswijze Pizza Margherita
Stap 1
Meng in een kom de bloem met de gist en het zout.
Stap 2
Voeg al roerend het water en een eetlepel olijfolie toe.
Stap 3
Meng alles tot een samenhangend deeg.
Stap 4
Leg het deeg op een met olie ingevet werkvlak en kneed het vijf tot tien minuten door tot het soepel en elastisch is.
Stap 5
Leg het deeg terug in de kom en dek het af met plasticfolie.
Stap 6
Laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
Stap 7
Maak intussen de saus.
Stap 8
Doe de tomatenblokjes met sap over in een kom en pers de knoflook erboven uit.
Stap 9
Hak de helft van de oregano heel fijn en roer dit met twee eetlepels olijfolie door de saus.
Stap 10
Dep de bollen mozzarella goed droog en snijd ze in plakken.
Stap 11
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 12
Vet de bakplaat in met een beetje olijfolie.
Stap 13
Leg het deeg op de bakplaat en druk het uit tot een dunne lap die (bijna) de hele bakplaat bedekt.
Stap 14
Maak aan de rand iets dikker.
Stap 15
Strijk zoveel tomatensaus over het deeg uit dat de hele pizza met een dun laagje bedekt is (het kan zijn dat u wat overhoudt).
Stap 16
Verdeel de plakken mozzarella over de pizza en strooi de oreganoblaadjes en wat zout en versgemalen peper erover.
Stap 17
Bestrooi de pizza tot slot met de Parmezaanse kaas en sprenkel er nog wat olijfolie over.
Stap 18
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in maximaal twintig minuten goudbruin en gaar.
