Pittige spaghetti met zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Pittige spaghetti met zalm
Stap 1
Snipper de ui, hak de knoflook en de rode peper zonder zaadjes fijn. Hak de oregano fijn.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook met de rode peper zachtjes in 3-4 minuten glazig. Kook intussen in een pan met ruim kokend water met wat zout de spaghetti in 10-12 minuten beetgaar.
Stap 3
Snijd de tomaten in stukjes en roer ze met de helft van de oregano door het uimengsel. Laat de tomaten 6-8 minuten zachtjes sudderen tot het een saus wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 4
Snijd de zalm in blokjes en snijd naar wens de huid er af. Roer 1 soeplepel pasta-kookvocht door de tomatensaus en schep ook de blokjes zalm erdoor. Laat alles nog 2-3 minuten sudderen tot de zalm net gaar is.
Stap 5
Giet de spaghetti af en roer de pasta door de saus. Serveer in diepe borden en garneer met flinterdunne plakjes Parmezaanse kaas en oregano.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie590 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten59 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd6 g