Pittige sinaasappelcakejes met vanillesaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Pittige sinaasappelcakejes met vanillesaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Boen 1 sinaasappel onder stromend water schoon en dep droog.
Stap 3
Rasp de oranje schil er dun af.
Stap 4
Pers alle sinaasappels uit.
Stap 5
Breng in een wijde pan het sinaasappelsap met de helft van de suiker aan de kook.
Stap 6
Los al roerend de suiker op en laat het mengsel een tot twee minuten zachtjes pruttelen tot het een lichte siroop wordt.
Stap 7
Laat de siroop afkoelen.
Stap 8
Meng in een kom de bloem met paprika-, gemberpoeder, een snufje zout en bakpoeder.
Stap 9
Klop in een kom de eieren met de rest van de suiker met de handmixer tot een bleekgele, luchtige crème.
Stap 10
Spatel het bloemmengsel en de sinaasappelrasp er luchtig door tot het goed gemengd is.
Stap 11
Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm.
Stap 12
Bak de cakejes in de oven in vijftien tot twintig minuten goudbruin en gaar.
Stap 13
Neem de muffinvorm uit de ven en prik met het satéstokje gaatjes in de cakejes.
Stap 14
Schenk de sinaasappelsiroop over de cakejes.
Stap 15
Ze zullen het vocht als een spons opzuigen.
Stap 16
Laat de cakejes helemaal afkoelen en neem ze uit de holtes.
Stap 17
Wanneer ze warm zijn laten ze nog niet los.
Stap 18
Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit.
Stap 19
Klop de slagroom met het vanillemerg en twee eetlepels suiker tot een lobbige saus.
Stap 20
Serveer de cakejes met de vanillesaus.
