Pittige short ribs in mangomarinade
Ingrediënten
Bereidingswijze Pittige short ribs in mangomarinade
Stap 1
Schil de mango, haal het vruchtvlees van de pit en snijd het in blokjes. Pureer die samen met de helft van de citroensap, ketjap, sambal, geperste knoflook, 2 theelepels grof gemalen peper, een mespunt zout en 2/5 van de sesamolie. Gebruik een kwart hiervan en smeer er het vlees mee in.
Stap 2
Stop het vlees vervolgens in een plastic zak en leg die minstens 4 uur in de koelkast. Bewaar de resterende marinade apart.
Stap 3
Leg het vlees in een ovenschaal en zet die in de oven. Schakel de oven in op 140ºC en braad het vlees 3 uur. Zet dan de oven op 200ºC en bestrijk het vlees met wat van de overgebleven marinade. Laat nog circa 15 minuten braden, tot het vlees mooi kleurt.
Stap 4
Snijd de kropjes mini-romana dwars in dunne reepjes. Schik ze op een schaal en bestrooi met wat zout. Besprenkel met de overgebleven sesamolie en de overige citroensap. Serveer het vlees op de sla, bestrooid met sesamzaadjes. Druppel de resterende marinade erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie875 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten26 g
- Vet74 gWaarvan verzadigd27 g