Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pittige pompoensoep met vivera spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pittige pompoensoep met vivera spekjes
Stap 1
Snipper de rode ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de peper zonder zaadlijsten in dunne ringetjes. Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes.
Stap 2
Verhit de olie in een pan en fruit ui, knoflook, en rode peper met een snuf zout.
Stap 3
Voeg de pompoen toe, schep even om en voeg dan ook de bouillon toe aan de pan. Breng aan de kook, verlaag de warmtebron en laat zo’n 15 minuten borrelen, tot de blokjes gaar zijn.
Stap 4
Bak ondertussen de Vivera Spekjes krokant volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dezer in een kom en zet weg tot gebruik.
Stap 5
Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de kokosmelk toe en roer door. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de knapperige Vivera Spekjes en eventueel wat koriander.