Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pittige pompoensoep met gemberroom
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pittige pompoensoep met gemberroom
Stap 1
Verhit de olie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook en komijn toe en bak circa 3 minuten. Voeg de pompoen, kokosmelk, bouillon en cayennepeper naar smaak toe en laat 20 minuten koken.
Stap 2
Druk de geraspte gember door een theezeefje om het sap eruit te persen. Je hebt 1 eetlepel gembersap nodig. Meng de crème fraîche met het gembersap en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de gemberroom en bestrooi met de koriander.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten10 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g