Pittige knoflooksaus voor bij de barbecue
Ingrediënten
Bereidingswijze Pittige knoflooksaus voor bij de barbecue
Stap 1
Snijd met een scherp mesje het topje zo van de bol knoflook dat de teentjes zichtbaar zijn (niet pellen). Bestrijk het snijvlak en de bol rondom met olijfolie. Zet de bol knoflook in het midden van een stuk aluminiumfolie en vouw het folie rond de bol, zo
Stap 2
Leg de in folie verpakte knoflook op het barbecuerooster of tussen de gloeiende kooltjes. Pof de knoflook in 20-30 minuten gaar. De bol geeft dan mee als je er in knijpt.s het recept en knijp de gare knoflook uit boven een kom. Voeg de sambal met het citroensap, de mayonaise en de yoghurt toe en roer alles tot een lekkere saus. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 3
Verwijder het folie en laat de knoflook iets afkoelen. Knijp de bol boven een kommetje stevig uit zodat de gare knoflook in het kommetje valt. Je kunt ook de tenen uit de bol losmaken en één voor één tussen duim en wijsvinger uitknijpen.s het recept en knijp de gare knoflook uit boven een kom.
Stap 4
Voeg de sambal met het citroensap, de mayonaise en de yoghurt toe en roer alles tot een lekkere saus. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie160 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten5 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g