Pittige kip met sinaasappel uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Pittige kip met sinaasappel uit de oven
Stap 1
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 175°C.
Stap 2
Hak de knoflook, peterselie en rode peper (zonder zaadjes) fijn. Halveer 1/3 van de sinaasappels en schep met een theelepel het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Meng het vruchtvlees in een kom met knoflook, rode peper, de helft van de peterselie, wat zout en versgemalen peper.
Stap 3
Schep de helft van dit mengsel met ¼ van de olijfolie in de buikholte van de kip. Steek de buikholte dicht met cocktailprikkers. Leg de kip op de rug in de braadslede en verdeel de rest van het sinaasappelmengsel over de bovenkant van de kip.
Stap 4
Snijd de andere sinaasappels met schil elk in 4 parten en leg rond de kip. Strooi er de resterende peterselie met wat versgemalen peper over en besprenkel het geheel met de resterende olijfolie.
Stap 5
Schuif de braadslede in de oven en braad de kip in 1¼-1½ uur goudbruin en gaar. Lekker met haricots verts en gebakken krieltjes.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede, ingevet
- - 5 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie590 kcal
- Eiwit37 g
- Koolhydraten8 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd11 g