Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pittige gebakken garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pittige gebakken garnalen
Stap 1
Laat de wokgarnalen ontdooien.
Stap 2
Spoel de garnalen in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Stap 3
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peperhelften in dunne reepjes.
Stap 4
Hak de bladpeterselie grof.
Stap 5
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en schep de garnalen, knoflook, peperreepjes en paprikapoeder erdoor.
Stap 6
Bak de garnalen op matig hoog vuur zes minuten tot ze mooi roze kleuren en het vlees ondoorschijnend wit is.
Stap 7
Bestrooi de garnalen met wat zout en versgemalen peper en schenk de sherry erbij.
Stap 8
Verwarm de garnalen nog een minuut op hoog vuur en laat de sherry iets inkoken.
Stap 9
Schep de peterselie erdoor.
Stap 10
Serveer de garnalen in een wijde schaal.
Stap 11
Serveer de cocktailprikkers erbij.
