Pittige empanada's
Ingrediënten
Bereidingswijze Pittige empanada's
Stap 1
Snijd de worst in blokjes en snipper de uien grof.
Stap 2
Snijd de paprika in stukken.
Stap 3
Hak de peterselie fijn.
Stap 4
Ontdooi het deeg.
Stap 5
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit.
Stap 6
Schep de uien, paprika, paprikapoeder en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor en smoor de groente in 6-8 minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Laat de groenten afkoelen tot lauw en schep de peterselie erdoor.
Stap 8
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 9
Wrijf het werkvlak in met wat olijfolie en leg er een stapel van 5 plakjes deeg op.
Stap 10
Rol het deeg uit tot een ronde lap.
Stap 11
Leg de lap op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd er met behulp van een schoteltje (Ø 12-15 cm) 4-6 cirkels uit het deeg.
Stap 12
Verwijder het overtollige deeg.
Stap 13
Verdeel de groente over de deegcirkels, laat 2 cm van de rand vrij.
Stap 14
Maak van de andere deeglapjes op dezelfde manier deegcirkels en leg deze over de vulling.
Stap 15
Druk de rand met duim en wijsvinger tot een schulprand dicht.
Stap 16
Maak in elke empanada bovenop met een appelboor een gaatje.
Stap 17
Snijd blaadjes uit de restjes deeg en leg ze op de empanada's.
Stap 18
Bestrijk de bovenkant met melk.
Stap 19
Bak de empanada's in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)