Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pittige boerenkoolsoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pittige boerenkoolsoep
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de aardappelblokjes al omscheppend 2 minuten mee. Schep de boerenkool en paprikapoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
Stap 2
Schenk de groentebouillon erbij en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, zodat de blokjes aardappel uit elkaar vallen en de soep binden.
Stap 3
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Serveer de boerenkoolsoep in wijde kommen en verdeel de blokjes tomaat erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie180 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten15 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g